Članek
Idrija, idilično posestvo v spodnji Idriji, blizu Kendovega dvorca - 1.500.000 €
Objavljeno Jun 07, 2024

IDILIČNO POSESTVO V SPODNJI IDRIJI,V NEPOSREDNI SOSEŠČINI KENDOVEGA DVORCA

Lokacija: Spodnja Idrija, osrčje bogate zgodovine in naravne lepote, v neposredni bližini vse potrebne infrastrukture: trgovine, šole, vrtca, storitvenih in gostinskih lokalov. Le nekaj korakov stran od pohodniških in kolesarskih poti, rekreativnih površin, zagotavlja posestvo izjemno kakovostno bivanje. Sotočje reke Idrijce in Kanomeljce nudi možnost ribolova.

Ljubljana: 63 km

Letališče Brnik: 80 km

Koper: 105 km

Smučarski center Cerkno: 23 km

Terme Cerkno: 16 km

Podrobnosti Posestva:

Velikost parcele: 11.371 m²
Stanovanjska stavba: 326 m²
Dodatni kmetijski objekti: 59 m² + 43 m²
Čudovit razgled na okoliško pokrajino


Stanovanjska Stavba: Zgrajena leta 1990, stanovanjska stavba predstavlja odličen primer lokalne arhitekture. Sestavljena je iz treh etaž (K+P+1), nudi izjemno prostornost, svetlost in funkcionalnost. Velike steklene površine in odprti prostori zagotavljajo obilico naravne svetlobe, udobje in sodoben življenjski slog.

V sklopu posestva je tudi preko 300 let stara »Kendova kašča« z originalnimi freskami z možnostjo preureditve v bivalni objekt, delovni atelje ipd.

Zunanji Prostori: Krajinsko oblikovan park z rastlinjem ob stavbi zagotavlja intimo, mir in zasebnost. Posestvo prav tako vključuje več parcel, ki so v celoti zazidljive, s čimer odpira vrata različnim možnostim izrabe.Možnost lastne pridelave neoporečne ekološke oziroma biodinamične hrane.

Priključki: ogrevanje na trda goriva, kurilno olje in kamin. Plinski priključek ob parceli. Izdelano tudi zaklonišče.

Možnosti Izrabe: Pozicionirano v območju z lokacijskimi informacijami za turizem in stanovanjsko gradnjo:

Del površine je namenjen gradnji hotelov, bungalovov in drugih turističnih objektov.
Del površin je namenjen večstanovanjskim objektom, s spremljajočimi dejavnostmi ali brez.


Dodatne Informacije: Spodnja Idrija, zgodovinsko bogato naselje, je znana po svoji čudoviti naravi, kulturni dediščini in je prejemnica srebrnega odličja na tekmovanju Entente Florale. V neposredni bližini se nahaja Kendov dvorec, ki je del prestižne verige Relais & Chateaux.

To posestvo ponuja edinstveno priložnost za tiste, ki iščejo mirno in kakovostno bivanje ali pa za investitorje, ki vidijo potencial v razvoju turističnih ali stanovanjskih projektov na tem idiličnem območju.

Za več informacij in ogled nas kontaktirajte in odkrijte čarobnost tega posestva v srcu Spodnje Idrije.

Energetska izkaznica: razred E.

Pogoj lastnika za sklenitev posla: kupec plača davek na promet nepremičnin v višini 2% prodajne cene oz. davčne osnove.

Podrobnosti oglasa:

https://www.abc-nepremicnine.si/Oglasi/prodaja.k1/hisa.v2/samostojna.t10/Slovenija.d194/Severna-Primorska.r5/Idrija.p65/IDILICNO-POSESTVO-V-IDRIJI-BLIZU-KENDOVEGA-DVORCA-2-1.html

#nepremičnine #Idrija #hiša