Članek
Laška vas, Posest na sončni lokaciji - 239.900 €
Objavljeno Jun 18, 2024

Laško - Laška vas, na lepi lokaciji z razgledom na bližnjo dolino in okoliško hribovje, vas poleg lepe narave in prijaznih vaščanov, čaka kmetija, pri kateri je prisoten občutek pozitivne energije, saj ko se sprehodiš po njej, si dejansko spočiješ od vsakodnevnega tempa in se napolniš z energijo, ki jo lahko da samo narava.

Kmetija skupaj obsega 132.255 m2, od tega je približno 3.000m2 stavbnega zemljišča in 129.255 m2 kmetijskega (v večini je možna strojna obdelava). Kmetija je razgibana, ima dovolj površin za bio kmetovanje, vzrejo goveda, konjev, jelenov, drobnice, čebel….na stavbnem delu kmetije pa stoji nekaj poslopij.

Hiša zgrajena l. 1982 je klasično zidana in v velikosti 239,7, etažnost K+P+M , starejše hiše, ki je bila zgrajena okoli leta 1853, ki služi kot kmetijski objekt (streha je bila zamenjana leta 2001), ter gospodarskega poslopja s hlevom in garažo, ki je bil zgrajen po podatkih GURS leta 1851.

Hiša je v treh etažah in je bila večkrat prenovljena in osvežena. V kletni etaži je urejena kopalnica z wc, kurilnica, dnevna soba, kuhinja z jedilnico, hodnik, shramba, stopnice v zgodnjo etažo. V vsaki zgornji etaži pa je še po eno stanovanje. Vhod v hišo je možen iz kleti ali iz pritljičja. Hiša ima lesena okna z roletami in žaluzijami.

Hiša je priključena na javni vodovod, elektriko in ima greznico.

Do kmetije je dostop po asfaltni cesti.

Kmetija ima vse pogoje za ponoven zagon oz za razvoj vaše poslovne vizije, ki je povezana z naravo, kmetijo, ekološko pridelavo hrane, vzrejo živali.

Možen je tudi nakup vseh kmetijskih strojev, ki so potrebni za obdelavo kmetijskih površin (dogovor o ceni ).

Kmetija predstavlja zaključeno enoto – možna delna ali celotna ograditev.

Zelo primerna tudi za preureditev za namene kmečkega turizma.

Energetska izkaznica: razred B2

Pogoj lastnika za sklenitev posla: kupec plača davek na promet nepremičnin v višini 2% prodajne cene oz. davčne osnove.

Podrobnosti oglasa:

https://www.abc-nepremicnine.si/Oglasi/prodaja.k1/hisa.v2/kmetija.t48/Slovenija.d194/Savinjska.r11/Lasko.p87/posest__na_soncni_lokaciji.html

#hiša #nepremičnine #Laško